Nyheter

Skivrecensioner
Tidningsartiklar
Försäljningsställen
T-shirtar och skivor
Bildgalleri
  Artistbilder
  Marknadsbilder
Artisternas hemsidor
  Jarmo Haapamäki
  The Sou
l Preachers
Lättexter
  Jarmo Haapamäki:
    Spoiled by Success
    Night Gallery EP
  The Soul Preachers:
    M.S. 17 Frog Vomits
Läs gästboken
Signera gästboken


CD Music Store

ENGSWEFIN

Sajten är helt fungerade med fortfarande under konstruktion.


Hälleforsnäs Records

rea

Japp. Jag har startat ett skivbolag.
Den första utgivna skivan är min soloplatta


Javisst, jag har startat ett skivbolag. Jag tillbringade hela vårvintern i studion och spelade in min första soloplatta. Inspelningarna blev färdiga i maj och vid slutet av juni blev skivan tryckt. Vid samma tillfälle trycktes även den 13 år gamla fullängdaren med The Soul Preachers. Då fanns den tillgänlig bara som en kassettversion.

Mp3-versioner av låtarna kan man höra på ett flertal sidor, exempelvis här. Från denna sida kan du även ladda ned högklassiska mp3-versioner av plattorna med tillhärande omslga, mot en blygsam avfgift. En riktig cd-skiva kan du köpa här eller direkt från mig. Du kan få bättre pris om du köper flera skivor på en gång.

spoiled

Mitt skivbolag heter Hälleforsnäs Records. Jag ville ge bolaget ett internationellt och fint namn, jag vill ju sälja skivor även utanför Sveriges gränser. Jag valde namnet efter det lilla samhälle jag bor i. Hälleforsnäs är ju världens centrum och mittenpunkt, eller hur? Namnet sticker åtminstone ut lite... Dessutom var det inte upptaget!


Jag har skrivit och spelat musik sedan barnsben och jag har tidigare gjort ett par plattor med mitt band, The Soul Preachers (bildat 1986), men det är första gången jag har gjort en soloplatta. Jag gjorde låtarna och spelade in plattan alldeles själv. Till min hjälp använde jag mikrofoner, ett par gitarrer, keyboards, en trummaskin och en digitalbandare. Det är 13 låtar på skivan och jag den titeln "Spoiled by Success".

Skivan med The Soul Preachers, "Mono Sapiens' 17 Frog Vomits", innehåller ganska annorlunda musik. Om mina egna låtar är mer pop och valstakter så The Soul Preachers är punkrock. Båda skivorna mastrades av den erkände proffsen Peter In de Betou i Stockholm.

Här ser du båda omslagen:


Jarmo Haapamäki: Spoiled By Success
The Soul Preachers: Frog Vomits


Hur låter det? Gå och lyssna själv. Jag kan endast säga att det låter bra.


Till att börja med försöka jag sälja dessa två skivor. När min ekonomi är lite stabilare igen, tänker jag ge ut flera skivor. Kanske en eller flera samlingsplattor till att börja med. Grupper och artister, skicka era cd-skivor till adressen Hälleforsnäs Records, Box 55, 64030 Hälleforsnäs, Sweden, on ni vill vara med på en av samlingsplattorna. Det spelar mindre roll vilken musikstil ni representerar, bara det låter bra!

Senare tänker jag ge ut flera plattor med både mig själv och med The Soul Preachers. Men det är för tidigt att säga när och hur. Än så länge har jag haft fullt upp med att försöka marknadsföra dessa två skivor.


Jarmo Haapamäki, ägaren av Hälleforsnäs Records
Senaste uppdatering: 2012-02-29


Hälleforsnäs Webdesign
Webdesign: Jarmo Haapamäki, Hälleforsnäs Records