Start
Nyheter
Skivrecensioner
Tidningsartiklar
Försäljningsställen
T-shirtar och skivor
Bildgalleri
  Artistbilder
  Marknadsbilder
Artisternas hemsidor
  Jarmo Haapamäki
  The Soul Preachers
Lättexter
  Jarmo Haapamäki:
  
  Spoiled by Success
    Night Gallery EP
  The Soul Preachers:
    M.S. 17 Frog Vomits
Läs gästboken
Signera gästboken

CD Music Store
MP3 Music Store

ENGSWEFIN

Sajten är helt fungerade med fortfarande under konstruktion.
Hälleforsnäs Allehanda
Hälleforsnäs Records

NEWSs
Senaste nytt från Hälleforsnäs Records

The Soul Preachers: Frog Vomits
Jarmo Haapamäki: Spoiled By Success


8 oktober 2007 Jarmo Haapamäki

Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren har under hösten publicerat ett antal artiklar med rubriken "Hälsingforsnäs". Reportern Mikael barani frågade mig om tidningen fick använda uttrycket, som vi hade myntat och tryckt t-shirtar med. Javisst, fast jag visste inte att de stavade ordet så. Helsingforsnäs heter det ju.

Nåväl, till saken. Mikael Barani intervjuade mig som avslutning till serien och det resulterade i inte en, utan två artiklar och en löpsedel - "Nytt ägarpar ska väcka liv i husen på Torsbovägen i Hälleforsnäs"... Javisst, fortsätt att lägga press på oss...

Ni kan läsa båda artiklarna här.
23 september 2007 Jarmo Haapamäki

Den första butiken som säljer The Soul Preachers nya EP ”Meatballs Only Make You Cry” är Bröderna Perssons Diversehandel (BP:s) i Flen. Skivan kostar 50 kronor. Man kan köpa även andra skivor utgivna av Hälleforsnäs Records där.

The Soul PreachersMeatballs Only make You Cry

Så här ser omslaget ut. Någon frågade vad bilden har med köttbullar att göra. Inte mycket, när man tänker efter.16 september 2007 Jarmo Haapamäki

Jag vet inte hur många av er kom till Bruksmarknaden i Hälleforsnäs men det var roligt att träffa många gamla vänner där. Gamla trummisen Jörgen Danielsson kom förbi och till sin förvåning fick höra bakanta toner i högtalarna. Han visste inte att jag hade mixat om vår inspelning från 1998 och släppt ut den på platta. Det var inte många som visste om det, jag gjorde allt i all hast under veckan som gick. Så här glad blev familjen Danielsson:

Jörgen Danielsson

Vi hade fyra nya t-shirtar till salu, tre av fyra hade ett slags kärlekstema. Den fjärde var för de som vill stödja vår tidning, Hälleforsnäs Allehanda. Här ser ni alla nya modellerna, klicka på bilderna för att se dem i sörre format.

Jag älskar HnäsMin hund älskar migJag vill ha lite kärlekHälleforsnäs Allehanda

Ni kan skicka efter tröjor av oss (150 kr styck inklusive porto och moms) om vi vill eller köpa direkt av oss om ni bor i närheten. Alla storlekar kan ordnas, vi låter trycka nya om storleken ni vill ha råkar vara slut för tillfället.


13 september 2007 Jarmo Haapamäki

Den första riktiga nyheten i år är att Hälleforsnäs Records ger ut en skiva med The Soul Preachers i samband med Bruksmarknaden i Hälleforsnäs lördagen den 15 september. Fem låtar, inspelade 1998. Jag köpte en begagnad rullbandspelare för satt kunna mixa om de gamla inspelningarna och valde ut fem av sju låtarna som spelades in under de varma julikvällarna för nio år sedan. ”Meatballs Only Make You Cry” heter skivan och killarna som spelar på den är jag, Jarmo Haapamäki, Fredric Larsson, Per Holmgren och Jörgen Danielsson.


11 juni 2007 Jarmo Haapamäki

Oj vad tiden går, är det redan juni? Tiden har gått fort, Sofia och jag har gjort Allehanda, skrivit artiklar till Sörmlandsbygden, jobbat med annat, hållit loppis, köpt hus och sånt. Jag har även gjort webbsidor, arrangerat Öknafestival, hyrt ut ljudanläggning — gjort lite av varje. Tiden har inte räckt till att uppdatera dessa sidor lika ofta som jag skulle velat.

Direkt till saken: Först och främst, jag tycker att ni alla ska komma till Dunker och Ökna magasin den 7 juli (070707), då hålls den allra första Öknafestivalen. Jag har bokat banden till festivalen och även gjort affischerna och hemsidan. Jag själv tycker att det blir en kul heldags fest och ser gärna många av mina vänner där! Mina tröjor och skivor säljs nog där också. På extralåga sommarpriser, ska man tillägga.

Där kom vi till den andra saken: Jag har sänkt priserna på alla tröjor och cd-skivor jag har i lager, och det rejält. Om du hämtar själv, betalar du bara 80 kronor för tröjorna (ord. pris 120 kr) och 100 kr för fullängds-CD-skivorna (ord. pris 150 kr) eller 30 kronor för fyralåtars-EP:n (ord. pris 45 kr). Gäller hela sommaren, till slutet av juli. Se alla produkterna här.


28 mars 2007 Jarmo Haapamäki

Det första numret av tidningen Hälleforsnäs Allehanda är nu ute. Vi fick tidningen från tryckeriet i måndags, strax före lunch, och vi hade delat ut tidningarna till alla Hälleforsnäsbor (vi fick lite hjälp, det är vi ytterst tacksamma för) sent på kvällen. Klicka på bannern nedan för att komma på tidningens hemsida. Där kan du läsa den i pdf-format om du inte bor i Hälleforsnäs eller vill prenumerera på den i stället.

Hälleforsnäs Allehanda

Glöm inte vår loppis nu på lördag! Platsen är som vanligt Hälleforsnäs Folkets hus. Vi har även denna gång hyrt även kafeterian och det serveras kaffe med bullar eller ostfrallor samt korv med bröd för de fikasugna.

På loppisen har vi en hel del billiga saker; ett glasbord, ett par små tv-apparater, diverse cd-skivor, porslin, prydnadsföremål, böcker, tidningar, videoband, ljudkassetter, dvd-skivor, leksaker etc. etc. Priserna är extra låga nu, eftersom vi har en hel del loppisprylar och vill rensa i lagret inför sommaren.

Vi rear även våra egna t-shirtar och muggar samt Hällefornäs Records cd-skivor. Kom och fynda.

Alltså: Loppis med skivmarknad och fika, lördagen den 31 mars 2007 klockan 10—16, Hälleforsnäs Folkets hus. Kom dit och ta med kompisar!

Något annat? Tidningen Allt om MC publicerade till slut artikeln om min Suzukisajt. Tidningens utsände körde till Hälleforsnäs i höstas för att intervjua mig angående motorcykelsidorna. Jag försökte snacka så mycket som möjligt om mitt nya skivbolaget men de var inte intresserade. De ville prata om motocyklar i stället. Konstigt.


17 mars 2007 Jarmo Haapamäki

Det har inte blivit mycket ny musik på sistone, har haft fullt upp med annat. Jag har letat efter artister till festivalen på Ökna magasin den 7 juli, håller på att starta upp Hälleforsnäs Allehanda (tidningen) i ny regi tillsammans med Sofia, skriver artiklar till Sörmlandsbygden, letar efter nya loppisprylar. Sånt.

Det första numret av Hälleforsnäs Allehanda i vår regi kommer ut måndagen den 26 mars och delas ut till alla hushåll i Hälleforsnäs. Om ni vill annonsera i tidningen (annonserna behövs för att kunna betala tryckningen) så skicka e-mejl eller ring: 0709-49 05 29. Senast onsdagen den 21 mars ska vi ha allt annonsmaterial.

Den sista för tillfället utlovade loppisen håller vi på Hälleforsnäs Folkets hus lördagen den 31 mars klockan 10—16. Även denna gång har vi hyrt kafét och serverar kaffe, Festis, ostfrallor, hembakade bullar (Sofias mamma) och korv med bröd. Välkomna!

Vad har vi fått för prylar till loppisen? Nja, vi har mycket böcker, ett par små tv-apparater, ett glasbord (120 x 120 cm ungefär), lite jackor, mössor, paraplyer, leksaker, prydnadssaker, cd-skivor... Lite av varje. Kom och se själv — och stanna gärna en stund, drick en kopp kaffe och snacka med andra bsökande. Vad vi i varje fall försöker att göra är att skapa en samlingspunkt där folk kan utbyta idéer. Man vet aldrig vad det kan leda till!


24 februari 2007 Jarmo Haapamäki

Ni har väl förstått att vi har loppis på Hälleforsnäs Folkets hus i dag, lördagen den 24 februari? Klockan 10—16. Denna gång har vi hyrt kafét också. Kaffe, Festis, ostfrallor, hembakade bullar (Sofias mamma) serveras. Välkomna!


18 februari 2007 Jarmo Haapamäki

Det var inte förran nu, flera månader efter att jag satte upp en Internetbutik för mina skivor i mp3-format, förran jag märkte att det krävdes en portoavgift på 4,60 euro av köparen. Det var aldrig meningen och visste inte ens om detta förran en kund berättade detta. Portokostnaden skulle tas för "riktiga" CD-skivor, inte för nedladded filer. Men nu är det fixat, och samtidigt tog jag bort portokostnaden även för plastbitarna. Numera ingår portot i priset.

Här följer länken till cd-shopen (på engelska) och här fäljer länken till mp3-shopen.


25 januari 2007 Jarmo Haapamäki

Eskilstuna-Kurirens reporter Johanna Odlander intervjuade mig förra helgen. Artikeln, "Porträttet", publiserades idag på gratistidningen Flens-Kuriren. Som vanligt, ni kan läsa artikeln även här.

Kom till Hälleforsnäs Folkets hus på lördag! Sofia och jag håller loppis och säljer våra t-shirtar och skivor.


18 januari 2007 Jarmo Haapamäki

Så är det ett nytt år och nya friska tag igen... Bara man skulle bli av med alla förkylningar och halsfluss som besvärat både mig och Sofia under de senaste veckorna. Jag har inte fått mycket gjort i studion men har ändå skissat på ett antal låtar som jag är ganska nöjd med själv. Det kan bli en fullängdare till under våren.

Affärerna har inte gått bra. Mina skivor saknar fortfarande distributionskanaler och återförsäljare. Kan ni hjälpa med detta, någon?

Vår loppmarknad på Hälleforsnäs Folkets hus i december blev så uppskattad och välbesökt att vi har tänkt att fortsätta, en gång i månaden. Vi anordnar en loppis/skivmarknad den sista lördagen varje månad, så länge intresse finns. Vi säljer diverse loppisprylar som böcker, textilier, leksaker, hemelektronik med mera samt naturligtvis våra egendesignade t-shirtar och egenproducerade cd-skivor.

Följande datum är bokade:
Lördag 27/1 2007 kl. 10.00-16.00
Lördag 24/2 2007 kl. 10.00-16.00
Lördag 31/3 2007 kl. 10.00-16.00

Kom ihåg att ni kan handla våra skivor och tröjor även via Internet. Du hittar mer information och bilder på produkterna på denna sida. Du kan även kontakta mig på annat sätt om du vet var jag bor eller ser mig på Konsum eller så...


16 december 2006 Jarmo Haapamäki

Julmarknaden i Flen besöktes av så få människor att vi packade ihop vårt tält och våra varor två timmar tidage än utlovat. Det var kallt och mörkt och den enda personen de sista tre timmarna som stannade vid vårt tält var väktaren. Trots att vi redan hade betalt för tältplatsen för söndagen beslöt vi att stanna i Hälleforsnäs imorgon.

Vi kommer alltså INTE att stå på Julmarknaden i Flen imorgon, söndag. Vi funderade på att ställa oss utanför Konsum i Hälleforsnäs i stället, men vi måste känna efter hur pass förkylda och eländiga vi känner oss i morgon bitti. Vi återkommer.


14 december 2006 Jarmo Haapamäki

Jag blev förkyld och det avgjorde, det blir ingen ny skiva till helgen. Däremot finns en ny t-shirt att köpa på Julmarknaden i Flen. "Jag har ingenting emot sexuella trakasserier" står det på tröjan. Jag gjorde en liten marknadsundersökning (ha ha) och de tre första personerna jag nämnde det till ville köpa tröjan. Risken finns att de få tröjorna jag låter trycka upp tar slut under helgen så om du vill ha en sådan tröja till Jul så kan det vara klokt att komma tidigt till marknaden...

Du kan se alla t-shirtar och även skivor jag har att sälja på denna sida.

Förresten, reportaget om mig och mitt skivbolag på Radio Sörmland sändes tydligen den 17 november i programmet Radiokompaniet. Fick höra detta nyligen. Jag missade själv sändningen, men jag ska få en kopia av reportaget snart.


11 december 2006 Jarmo Haapamäki

Lördagens loppis på Hälleforsnäs Folkets hus var en succé, tycker vi. Det kom lagom mycket folk, vi sålde en hel del prylar och alla var så vänliga och trevliga. Det gick så bra att jag och Sofia tänker ha en liknande loppis/skivmarknad en gång i månaden, om intresse fortfarande finns 2007. Sista lördagen i varje månad, kanske? Vi har inte kollat än huruvida det finns lediga datum på Folkets hus. Vi återkommer om exakta datum.

Tidningen Folket överraskade med en reportage om loppisen och skivbolaget. ”De vill göra loppis till nytt lördagsnöje” löd rubriken på artikeln, publicerad idag. Som vanligt, ni kan läsa artikeln även här.

Kom ihåg att Lördagen den 16 december samt söndagen den 17 december 2006 (klockan 9 —18) finns vi på Julmarknaden vid Violencentrum i Flen (utomhus) och säljer mina skivor och tröjor. Kom och köp!

Nya skivor är på väg men det är inte helt säkert om de blir helt klara till helgen...


5 december 2006 Jarmo Haapamäki

Nu finns Hälleforsnäs Records skivor att köpa även i Eskilstuna. Rocks i Cityhuset (gamla Domus för oss gamlingar) har tagit emot några ex av mina skivor till försäljning där. Här hittar ni den aktuella listan på försäljningsställen i Sverige.

Den kommande loppisen på Hälleforsnäs Folkets hus sväller. Kompisar har skänkt en hel del saker till loppisen och nu finns det högar med allt möjligt, från barnleksaker till böcker och elektronik (bland annat en tv och en video) och bildäck som ska få plats i foajén på Folkets hus. Naturligtvis säljer jag mina skivor och t-shirtar också. Lördagen den 9 december var datumet, från tio på morgonen till sex på kvällen är det öppet. Kom och fynda!


30 november 2006 Jarmo Haapamäki

Jag har precis uppdaterad (den engelskspråkiga) Hälleforsnäs Records Music Store sidan. Du kan nu skicka efter fyra olika cd-skivor: Min soloalbum "Spoiled by Success", min EP "Night Gallery", The Soul Preachers album "Mono Sapiens' 17 Frog Vomits" och den nu sällsynta samlingsplattan "Bulls Eye" från 1993 med banden The Soul Preachers, Dirt U, Dorian Gray and Candy Kicks Ass.


28 november 2006 Jarmo Haapamäki

Barbro Sköldebrand var vänlig nog att publicera en artikel som jag skrev i det senaste numret av Hälleforsnäs Allehanda där jag berättade lite kort om Musik- och kulturföreningen It's Alive! och mitt företag, Hälleforsnäs Records. Ni kan läsa artikeln på websiten halleforsnas.se — direktlänken till artikeln hittar ni här.


24 november 2006 Jarmo Haapamäki

Förutom på Hälleforsnäs Folkets hus den 9 december (se nedan, den 22 november), finns jag på Julmarknaden vid Violencentrum i Flen (utomhus) och säljer mina skivor och tröjor under lördagen den 16 december samt söndagen den 17 december 2006, hela dagarna från 9 till 18. Kom och köp!


22 november 2006 Jarmo Haapamäki

En ny skiva är under produktion men jag vet inte när den blir färdig - förhoppningsvis före jul.

Jag var en sväng i Finland i början av månaden, lämnade en del skivor till försäljning där och försökte locka tidningarnas intresse. Jag gav en intervju till en lokaltidning i Puolanka, orten jag flyttade ifrån vid mitten av 1980-talet.

Radio Sörmland intervjuade mig efter Finlandsresan, vet ej om den har sänts än. Tidningen Sörmlandsbygden intervjuade mig ett par veckor tidigare, artikeln publicerades den 26 oktober. Den finns att läsa här.

Jag har varit dålig på att ragga försäljningsställen för mina skivor, men nu finns i varje fall Hälleforsnäs Records skivor att köpa på Sound Pollution i Stockholm. Här hittar ni hela listan på försäljningsställen i Sverige.

Lördagen den 9 december kommer jag att finnas på Folkets Hus i Hälleforsnäs, säljer mina skivor och t-shirts men även en del loppisprylar, saker som jag kan tänka mig att bli av med. Jag behöver nog mer pengar för att kunna producera flera skivor, jag har inte sålt så många av de gamla skivorna än. Någon som vill köpa lätt begagnade Behringer Truth B2031A studiomonitorer för 2500 spänn? Eller gamla serietidningar för en femma styck?


29 september 2006 Jarmo Haapamäki

På torsdagen sålde jag mina skivor och t-shirts vid Violentorget i Flen. T-shirten "Flen - Sveriges tråkigaste stad 1949-2006" var populärast även i Flen, det säger en hel del om hur flensborna upplever sin hemstad. Nu har jag inte så fruktansvärt många t-shirts kvar (det ska tryckas fler om intresse finns) men jag ska fortsätta att leka knalle ett tag... På lördagen den 30 september ska jag försöka kränga några skivor och tröjor i Flen, då Flens Brukshundklubb har öppet hus för allmänheten. Det var Anders Hammarqvist från klubben som ringde mig och tyckte att jag borde komma. Varför inte? Brukshundklubben har sina lokal nära Flens kyrka, kom dit och titta på hundar och köp min skiva!

Jag har lagt ut ett par bilder på mina marknadskojor från Bruksmarknaden i Hälleforsnäs den 16 september och Violenmarknaden i Flen igår. Här kan du se dem.


26 september 2006 Jarmo Haapamäki

Vallinska Bokhandeln i Flen har också börjat sälja skivor Hälleforsnäs Records har gett ut. Här hittar ni hela listan (som inte är lång ännu) på försäljningsställen.

Torsdagen den 28 september 2006 (klockan 10—18) står jag på Violentorget i Flen och säljer mina skivor och t-shirts om ni vill köpa direkt av mig.


20 september 2006 Jarmo Haapamäki

Glömde nämna att i torsdags var det en liten tävling på Eskilstuna-Kuriren, där man kan vinna plattorna ovanför. Man kan fortfarande tävla, nätsidan med tävlingen hittar ni här.

Recensionen av min soloplatta har dröjt, men i dagens Eskilstuna-Kuriren kan man konstatera att min skiva är lika på som Helmut Lottis nya... Underbart! Jag är fortfarande lite osäker på vad "utstuderat apart" betyder (en finne, du vet) men förmodligen vet alla andra tidningens läsare det eftersom recensenten valde att använde ett sånt uttryck. I varje fall kan ni kan läsa recensionen på Eskilstuna-Kurirens hemsida men även här. Om ni har sett någon av våra skivor recenserat någon annanstans, skiva gärna ett kort meddelande till mig om detta och allra helst skicka även artikeln till Hälleforsnäs Records, Box 55, 64030 Hälleforsnäs, tack!

Något annat? Reportrar från tidningen All om MC var här igår och intervjuade mig angåede mina Suzukisidor på nätet. Idag var jag i Flen och lämnade några ex av den nya EP:n till försäljning på BP:s och Dialect. Dessutom finns alla tre skivorna nu att köpa även på Marianns Allshop (Violencentrum) och Jons Ljud & Hår (vid Ljuspunkten). Nästa torsdag ska ja även sälja mina skivor och även t-shirtar på Violentorget i Flen. Ni är välkomna att handla och bidra verksamheten med era slantar...18 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Så är Bruksmarknaden överstökat och jag måste erkänna att det var ganska roligt att stå där och kränga tröjor och skivor. Jag kände de flesta som handlade av mig och det blev många korta men trevliga samtal under dagen. Den nya skivan som släpptes på lördag sålde ganska bra och fick beröm av många som hörde låtarna via högtalarna. Jag har dock många t-shirts kvar, ni kan köpa sådana via nätet om ni så vill. Här hittar ni sidan med de olika motiven. Kontonumret hittar ni längst ner på sidan om ni inte vill handla direkt från mig, kanske bor lite längre bort.

Eskilstuna-Kuriren skrev lite om min och Graves marknadsstånd. Artikeln, publicerad i dag, går under en tid att läsa även på nätet, på Eskilstuna-Kurirens hemsida men även här. DJ Grave, som jag delade marknadsplats med, blev inte nämnd i artikeln, man nämnde inte heller vem kunden var, vars hand som syns på bilden. Det var namnen Jarmo Räisänen. Jag ser ut som snubben på Spoiled by Success-skivomslaget, det är bara pulisongerna som skiljer oss åt, typ. Ha ha.

I morgon kommer reportrar från Allt on MC (motorcykeltidningen) att intervjua mig angående mina Suzukisidor. Måste börja städa hemma. Tjarå!


15 september 2006 Jarmo Haapamäki

Fyralåtars EP-CD:n är nu färdigkopierad (100 stycken, brännt, ej pressad) och i fina (min egen åsikt) oslag. Nu ska jag gå och lägga mig, måste kliva upp tidigt i morgon bitti för att bygga en marknadskoja...


13 september 2006 Jarmo Haapamäki

En del olika t-shirts och banderoller har blivit tryckta och min fyra låtars EP är färdiginselad och kommer att släppas på Bruksmarknaden i Hälleforsnäs den 16 september. Så här ser omslaget ut:

Jarmo Haapamäki: Night Gallery EP
Jarmo Haapamäki: Night Gallery EP


Fyra låtar, varav tre helt nya. "Lawnmower Ate Everything" är en smekfull liten vals, "Lurking in the Snow" kallar jag själv för P3-pop, "I Want to Sin" är lite mörkare, lite mera svårdefinierad låt och "Fake For You", en låt som jag spelade in readan i våras, är en exposiv rocklåt. Den fick inte plats på Spoiled by Success-plattan eftersom jag inte tyckte att den passade in i skivan lite lågmälda stil. Här är texterna till låtarna.

Skivan fick katalognummer JH0609 efter utgivningsmånaden. Jag lovar inte att ge ut en ny platta i oktober, men man vet aldrig...


7 september 2006 Jarmo Haapamäki

Det har hänt en del på sistone. Jag har spelat in ett par nya låtar i studion, som ska släppas på en singel inom kort, förhoppningsvis redan den 16 september. De första t-sirtarna är också tryckta — de ser ut så här:Det går att beställa tröjor via nätet också, jag återkommer mycket snart med närmare detaljer.


29 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Det känns lite märkligt att det inte finns en enda butik i Hälleforsnäs som säljer Hälleforsnäs Records-skivor... Det finns helt enkelt inga butiker kvar här, inte ens en kiosk. Det finns en pizzeria, en second handbutik, Konsum, en frisörsalong och inget mer. Har jag missat något? I varje fall så måste man åka till Flen om man vill köpa min skiva i en butik. Dialect och BP:s Diversehandel har båda skivorna i sin sortiment, båda trevliga butiker med humäna priser, tycker jag. Ni som bor i Hälleforsnäs kan ju handla skivan direkt av mig och om ni bor längre bort, kan ni handla via postorder. Om webbbutiken (på engelska) verkar för krånglig, eller betalningen via Internet låter skrämmande, eller om ni vill ha mängdrabatt eller något, kan ni alltid kontakta mig, förslagsvis via e-mejl, och vi fixar allt manuellt eller hur ni vill.

Kontakta mig även om ni vill börja sälja Hälleforsnäs Records skivor. Butik eller privatperson spelar ingen roll, vi kommer säkert överens om något. All hjälp välkomnas!


28 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

De "riktiga" tidningarna i all ära, men jag hade räknat med att kunna berätta med mina egna ord om mina tankar och planer för ortsborna i gratistidningen Hälleforsnäs Allehanda. Jag hade tidigare under sommaren kommit överens med Barbro Sköldebrand, som sköter tidningen, att jag själv skulle skriva en längre artikel om Hälleforsnäs Records och även berätta hur Musik- och kulturföreningen It's Alive! mår idag, men av någon anledning missade jag manusstoppet - det blev ingen längre artikel i det nyaste numret, som är redan tryckt och kommer ut idag. Barbro berättade dock att hon skrev en liten notis om mig till tidningen.

Jag har haft mycket i tankarna på sistone, synd att jag missade detta tillfälle. Men Bruksmarknaden (på Bruket i Hälleforsnäs) närmar sig, lördagen den 16 september delar Jonas Grave och jag på ett bord där. Kom gärna dit och snacka om ni vill höra mer. Vi finns där mellan 10 och 16. Naturligtvis kan ni köpa cd-skivor där också! Och förhoppningsvis även t-shirts. De är fortfarande inte tryckta...

På tal om cd-skivor och Hälleforsnäs — föreståndaren på Konsumbutiken här i Hälleforsnäs är tveksam på att ta emot mina skivor till försäljing. Anledningen är att det stjäls för mycket från butiken. Det är synd om man inte kan köpa Hälleforsnäs Records-skivor från den lokala Konsumbutiken. Jag hoppas att det löser sig på något sätt!


25 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Folket-artikeln publicerades idag. Det var totalutdelning, alltså tidningen delades ut gratis till alla hushåll, åtminstone i Flens kommun. Kul. Artikeln finns på sidan 18, om ni råkade missa den. Den finns också att läsa här.


23 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Idag blev jag intervjuad av Anna Mi Krüger på tidningen Folket. Artikeln kommer väl att publiceras inom några dagar.

Jag upptäckte att även Katrineholms-Kuriren hade publicerat artikeln som Torsten Braf skrev om mitt nya skivbolag. Den artikelversionen hade ytterligare en bild, som ni kan också se på denna sida om ni vill. Texten såg ut att vara densamma.


16 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

I dagens Eskilstuna-Kuriren kan man få läsa den första publicerade artikeln om mitt skivbolag, Hälleforsnäs Records. Artikeln går under en tid att läsa även på nätet, på Eskilstuna-Kurirens hemsida men senare även här. Så här ser den publicerade bilden ut:
Jarmo Haapamäki Foto: Bosse Dennemo, Eskilstuna-Kuriren

Det kändes ganska fånigt att posera inför en fotograf. Jag var ganska nervös och kände mig lite obekväm. Jag frågade Bosse, fotografen, om vi inte skulle byta plats istället. "Inte en chans", skrattade han. Jag har jobbat på en hel del på Eskilstuna-Kuriren under nittiotalet som journalist, och då även haft nöjet att jobba med Bosse Dennemo som fotograf, dock inte så många gånger. För det mesta jobbade jag på Flensredaktionen och då skötte jag kameran själv. Skinnbrallorna förresten använde jag helt enkelt därför att jag åkte hoj till Eskilstuna, där Torsten intervjuade mig. Det var så fint väder.


10 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Den första skivrecensionen publicerades av Eskilstuna-Kuriren idag. Susanna Bergström hette tjejen som skrev om The Soul Preachers-skivan (det står Torsten Braf på Kurirens hemsida men det stämmer inte). Hon verkade gilla skivan och fattade helt klart humorn i låttexterna. Du kan läsa recensionen i sin helhet här.

Något annat? Jo, Uffe besökte Hälleforsnäs i fredags och trots att det inte var planerat, hamnade The Soul Preachers i replokalen och började spela, som det hade varit bara ett par månader sedan förra gången. Mycket svett och glada miner, som förr i tiden! Det pratades om att fortsätta spela med den gamla sättningen, samma som på skivan.


2 augusti 2006 Jarmo Haapamäki

Dessa sidor har varit uppe i några veckor men de svensk- och finskspråkiga versionerna av sidorna har premiär idag. Jag försöker berätta här kortfattat vad man tidigare fått läsa på den engelskspråkiga nyhetssidan.

Efter en lång väntan blev cd-skivorna Jarmo Haapamäki: Spoiled by Success och The Soul Preachers: Mono Sapiens' 17 Frog Vomits äntligen från tryckeriet den 21 juni. Båda skivorna mastrades av den erkände proffsen Peter In de Betou. Skivbolaget startades officiellt den 3 juli. Hälleforsnäs Records on mitt, Jarmo Haapamäkis, företag som jag sköter ensam än så länge.

Det har varit lugnt med recensioner och artiklar i tidningar om min nya skiva och mitt skivbolag än så länge. Alla journalister verkar ha varit på semester. Men nu börjar det hända något. Första artikeln är på gång i all fall, Eskilstuna-Kurirens Torsten Braf intervjuade mig igår och artikeln ska publiceras inom några dagar.

Jag ska hyra en plats på Bruksmarknaden i Hälleforsnäs lördagen den 16 september. Ni kan komma och köpa skivor direkt av mig eller bara komma och hälsa på, om ni vill. Jag ska även trycka snygga t-shirts som ni kan köpa på marknaden. Jag ska dela plats med kompisen Jonas Grave, som också har startat eget. Han ska göra lite reklam för sina discoprylar och hoppas att få flera discjockeyuppdrag.

Ni kan köpa min skiva från följande Intenetbutiker: Tower Records (USA). Music Is Here (Latvia), CD Baby (USA). Här följer fler länkar, till mitt skivbolags och dess artisters sidor: myspace.com/halleforsnasrecords, myspace.com/jarmoh, myspace.com/soularna. Var och en av dessa sidor har gratis mp3-prover att lyssna på.Den nya hemsidan om mig själv som artist är också trespråkig. Du hittar den här.Lontoo, 1980
26 år sedan... Jarmo Haapamäki (till höger) spelar gitarr och sjunger. Gruppen hette Lontoo, året var 1980. Arto Väisänen spelar bas och Jukka Väisänen trummor.
Senaste uppdatering: 2007-11-02


Hälleforsnäs Webdesign
Webdesign: Jarmo Haapamäki, Hälleforsnäs Records

Counter Stats
mercedes finance
mercedes finance Counter