Start
Nyheter
Skivrecensioner
Tidningsartiklar
Försäljningsställen
T-shirtar och skivor
Bildgalleri
  Artistbilder
  Marknadsbilder
Artisternas hemsidor
  Jarmo Haapamäki
  The Soul Preachers
Lättexter
  Jarmo Haapamäki:
  
  Spoiled by Success
    Night Gallery EP
  The Soul Preachers:
    M.S. 17 Frog Vomits
Läs gästboken
Signera gästboken

CD Music Store
MP3 Music Store

ENGSWEFIN

Sajten är helt fungerade med fortfarande under konstruktion.
Hälleforsnäs Allehanda
Hälleforsnäs Records

RECENSIONERs
Skivrecensioner från olika tidningar
The Soul Preachers: Frog Vomits
Jarmo Haapamäki: Spoiled By Success


Eskilstuna-Kuriren, 10 augusti 2006

Punk, covers och humor

The Soul Preachers
Mono sapiens’ 17 frog vomits
(Hälleforsnäs records)

Skivan som Jarmo, Uffe och Pasi spelade in 1992-93 remastrades i år av snubben som bland andra jobbat med Meshuggah, Hammerfall och Rammstein - Peter in De Betou.

Av skivans sjutton punkrock-grodspyor är fyra covers. Bland annat en helt okej Lou Reed-tolkning av Kill your sons och en punkversion av Tainted love.

Av de egna låtarna är det främst två jag fastnar för. Wishing wells melodiösa verser och Hollywood med äkta Ramonesrefräng. Verserna är lite för långa för att kunnat vara de pinnsmala amerikanernas, låten kanske en halv minut för lång. Men inspirationen är tydlig.

För att ingen ska misstolka och tro att det här är ett hårt, humorbefriat band avslutar Soul Preachers med ännu en cover. Den här gången på finska - Mr. Dampax. Men hur kan man vara humorbefriad när man skriver låtar om bakismat och om en person som aldrig blev döpt för att prästen spydde när han fick se ungen? Jag diggar!

SUSANNA BERGSTRÖM


Eskilstuna-Kuriren, 20 september 2006

Visst finns det hopp

Jarmo Haapamäki
Spoiled by success
(Hälleforsnäs Records)
Tja, det är en mycket udda soloskiva som Jarmo Haapamäki åstadkommit. Den är definitivt mer poppig än jag väntade mig. Men albumet känns utstuderat apart, inte alls som resultatet av något fritt flödande inspirerat, utan mer något som tvistats till ett par varv för mycket för just ingen annan anledning än tvistens egen.

Men jag är ändå barnsligt förtjust i den käcka dängan We sell lies, den mörka snygga Lambchopstämningen i Steel heels, och den relativt raka rocklåten You can write your own songs, så visst finns det väl hopp.

TORSTEN BRAFJarmo Haapamäki
Eskilstuna-Kuriren 15 september 2006
Kurirens Torsten Braf var visst på gott humör när han skrev dessa rader om den nya skivan. "Väldigt uppfriskande och oförutsägbar blandning" låter ju fint! The Soul Preachers-plattor kan köpas från Hälleforsnäs Records halleforsnasrecords.se och snart i några butiker i Flen.


Soul Preachers aktuell med en nygammal ep

Jarmo Haapamäki fortsätter sin utgivning av nytt och gammalt material på sitt Hällefornäs Records.

I dag släpps en inspelning med det klassiska gamla punk- och rockbandet The Soul Preachers från 1998 med fem låtar: Looking for America, Holy cow, I want you, All the songs she writes och Metballs only make you cry.

Snabba och slamriga sånger varvas med mer ertersinnade låtar som flirtar lite med 50-talsrocken i en väldigt uppfriskande och oförutsägbar blandning.

- Den moderna tekniken har gett oss helt andra förutsättningar att efterbehandla originalinspelningarna och förbättra ljudbilden, säger Jarmo Haapamäki själv.

- Nu i dag låter det som det var tänkt från början.

Senaste uppdatering: 2007-09-20


Hälleforsnäs Webdesign
Webdesign: Jarmo Haapamäki, Hälleforsnäs Records

Counter Stats
buy dvds
buy dvds Counter